Jurek

Kommunikatör till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Har du flerårig erfarenhet av arbete som kommunikatör där du arbetat brett med olika typer av kommunikationsinsatser? Vill du vara med och göra skillnad för våra medborgare? Då är det här jobbet något för dig. Vi söker just nu en kommunikatör till vår förvaltning!

 

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar du i ett tätt samarbete med de olika verksamheterna inom förvaltningen. Du kommer arbeta med både extern och intern kommunikation såväl på ett strategiskt som operativt plan. I den nära kontakten med verksamheterna fångar du upp kommunikationsbehov och utifrån dessa initierar, planerar, genomför och utvärderar du kommunikationsinsatser. Du arbetar också proaktivt med att bygga relationer och utveckla kontaktnät med för verksamheterna relevanta aktörer. Du är en del av förvaltningens ledningsgrupp och kommer också ingå i ett kommunövergripande kommunikatörsnätverk.

 

Eftersom vi är en offentlig verksamhet med myndighetsutövning är det viktigt att vår information kan nå fram till många olika typer av mottagare. Det är viktigt att vi skapar de bästa förutsättningarna för en god dialog med medborgarna. I arbetet med vår externa kommunikation kommer du vara ett strategiskt stöd i exempelvis utformning och val av kanal, men också ett operativt stöd som målgruppsanpassar, formulerar och granskar text. I vår interna kommunikation arbetar du drivande för att skapa enhetlighet och en struktur där vi använder våra olika interna kommunikationskanaler på ett så optimalt som möjligt.

 

Samhällsbyggnadsprocessen och våra verksamheter blir alltmer digitala och du kommer vara delaktig i arbetet med utformning av etjänster, processbeskrivningar och förvaltningens webbsidor. Du har huvudansvaret för förvaltningens webbsidor såväl på den externa webben som på intranätet.

 

Inom de projekt som bedrivs på förvaltningen samarbetar du med respektive projektledare och stöttar med exempelvis kommunikationsplaner med mera. I de fall något av våra myndighetsärenden uppmärksammas medialt kan det bli aktuellt att stötta de enskilda handläggarna med exempelvis mediestrategier, kommunikationsplaner eller enklare medieträning.

 

Vem är du?

Du som söker har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har flerårig arbetslivserfarenhet vilket innebär att du har erfarenhet av att genomföra olika sorters kommunikationsinsatser. Det är en fördel om du tidigare har arbetat i rollen som projektkommunikatör. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet.

 

Mycket god förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift är en förutsättning i ditt arbete som kommunikatör. Du ska kunna kommunicera enkelt och anpassa din kommunikation till olika kanaler och målgrupper, samt ha förmågan att kunna sätta dig in i komplexa frågeställningar. Du har förmåga att strukturera information och hitta kärnan i det som ska kommuniceras. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i Adobe Creative Suite samt webbpublicering och enklare filmredigering.

 

För att lyckas i rollen är du flexibel och har förmåga att ta initiativ och självständigt kunna ta dig an nya saker. Det innebär att du vågar testa nya saker och är lösningsfokuserad. Vi vill att du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer både internt och externt. Vidare är du strukturerad i ditt arbetssätt med förmåga att planera och genomföra olika insatser.

 

Om arbetsplatsen

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för att planera den fysiska miljön i kommunen och arbetar med bygglov, planering av framtida bebyggelse, lantmäteri och geografisk information. Vi ansvarar också för att ge tillstånd och bedriva tillsyn i syfte att skydda hälsa och miljö. Vi drivs i vårt arbete av en vilja att bidra till utveckling, såväl våra kollegors som dem vi är till för samhället och medborgarna. Som kommunikatör är du en viktig stödfunktion och rollen innebär därför ett varierande arbete inom ett brett område beroende på de aktuella behov som uppstår. Dina närmsta kollegor utgörs av controller, nämndsekreterare och HR och tillsammans utgör ni förvaltningens stab. I staben är vår devis: utveckling tillsammans med glädje!

 

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Ansökan

Ansök senast: 2023-01-29

Löneform: Månadslön

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

 

Kontakt

Tommy Danielsson, Förvaltningschef, 0733-13 61 40

Malin Nilsson, Avdelningschef stab, 0733-13 51 51

Anna-Karin Åkesson, SACO, 044-13 54 07

 

Övrigt

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

 

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne.

 

Område

Kristianstad

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 januari . Arbetsort : Kristianstad . Publicerat : 5 januari

Kategorier : Kommunikation


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Kommunikatör till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen