Skanska

Kommunikativ Marknadsanalytiker - Stockholm

Support Marknad är en del av Skanska Sverige och ansvarar bl.a. för marknadsföring inom Skanska, att driva Skanskas strategiska nyckelkundsarbete samt en dedikerad funktion för marknadsanalys, Analys & Trender. Syftet är att samla Skanskas Sveriges marknadsanalysfunktioner, som idag finns utspridda i organisationen, för att bättre säkerställa att analysarbetet görs så effektivt som möjligt.

 

Inom Support Marknad söker vi nu en:

 

Kommunikativ Marknadsanalytiker

Rollen är inom Skanskas Sveriges marknadsanalysfunktion. Arbetet med marknadsanalys syftar till att sammanställa och klargöra aktuell marknadsbild för bygg- och anläggningsmarknaden. Tjänsten innebär att ge en samlad och enhetlig bild till verksamheten för beslutsfattande för såväl ledningsteam, regioner och distrikt. Detta uppnås genom att systematiskt arbeta med bland annat marknadsprognoser, konkurrentanalyser, omvärldsbevakning samt trendanalyser.

 

I det dagliga operativa analysarbetet samlar du in, bearbetar och analyserar data om marknader, gör prognoser om framtida marknader och trender, ger råd samt analys i specifika geografier och produktsegment.

 

 

Du är noggrann och analytisk

För att trivas i rollen som marknadsanalytiker är du en person som trivs med att arbeta systematiskt och strukturerat samtidigt som du också har ett kommunikativt förhållningssätt. Du ska kunna kommunicera resultat på ett informativt och lättillgängligt sätt för beslutsfattare, vara analytisk och ständigt tänka proaktivt och lösningsfokuserat.

 

Du förstår vikten av gott samarbete och har en förmåga att anpassa dig efter sammanhang och grupp.

 

Vidare har du vana av att arbeta med digitala analysverktyg och har mycket goda kunskaper inom MS Office. Troligen är du högskoleutbildad inom ekonomi, statistik, marknadsföring eller motsvarande.

 

Placeringsort är Stockholm. Resor i tjänsten förekommer.

 

 

Vill du bidra till vår framgång? Ansök senast 20 augusti!

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du några frågor om rekryteringsprocessen kontakta Analyschef Alexander Norén på 010-448 78 24. Välkommen med din ansökan!

 

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

Om företaget

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 20 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Ekonomi & Finans Försäljning & Marknadsföring


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Kommunikativ Marknadsanalytiker - Stockholm